Ranskalainen marjapiirakka kauden marjoista

Ranskalainen marjapiirakka kauden marjoista

Kesällä parhainta on, että leivonnassa voi hyödyntää satokauden antia. Tässä marjapiirakssa on käytetty raparperia, metsävadelmia ja mansikoita. Marjoista raparperit ja metsävadelmat on kerätty mummun ja papan puutarhasta. Vadelmia oli tarjolla tänä vuonna niin...
Kirsikkapiirakka

Kirsikkapiirakka

Olen ymmärtänyt vasta vanhemmalla iällä, että kirsikat ovatkin oikeasti hyviä. Ensikosketus kirsikoihin on ollut lapsuudessa, kun jossain juhlissa on tarjottu täytekakkua missä on ollut sokeriliemessä lilluneita kirsikoita koristeena. Yh, ei ihme että meni vuosia...

Kuningatar-britakakku

Kerran kesään kuuluu tehdä britakakku. Viime vuonna mummolassa tein perinteisen britakakun ja nyt mietin, että voisin tuunata sitä vähän. Mummu osasi kertoa puutarhasta löytyvän paljon vadelmia, jotka ovat vielä todella maukkaita. Siitähän se ajatus sitten lähti....

Suklaaraakakakku

Raakakakkujen testaus jatkuu. Ensiksi kokeilin tehdä Maku lehden ohjeen mukaan raakakakkua, noin pari vuotta sitten ja siitä ei jäänyt edes kuvia muistoksi. Sen verran pahan makuista oli. Syytän enimmäkseen tekijää tässä tilanteessa. Toisella kerralla tein Syötävän...

Perinteinen raparperipiirakka

Raparperit on olleet jo tovin parhaimmillaan ainakin täällä Helsingissä. Olen saanut muutamaan otteeseen Herttoniemen ruokaosuuskunnan Omalta pellolta raparpereita. Raparperit ovat olleet ihanan makuisia, jo raakanakin ja erittäin napakoita. Eivät lötsähtäneet edes...